Hiljade ljudi na trgu u transu pjevali “Za dom spremni”: U Livnu je večeras priređen doček Zlatku Daliću

U Livnu je večeras priređen doček Zlatku Daliću, selektoru nogometne reprezentacije Hrvatske koja je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.  Fešta je počela u 16 sati, a oduševljenoj publici oko 18 sati konačno se pridružio Dalić.

– Dobro večer svima. Veliko vam hvala na emocijama i strasti koju pokazujete meni i hrvatskoj reprezentaciji. Hvala svima koji podržavaju reprezentaciju u Bosni i Hercegovini i regiji. Hvala i ljudima koji su ovo organizirali i mojim prijateljima glazbenicima koji su opet ovdje u Livnu. Ja sam ponosan i sretan po ko zna koji put – rekao je Dalić pred oduševljenom masom u Livnu.

Nakon što je Dalić završio govor grupa mladića s jednog balkona povela je skandiranje zloglasnog ustaškog pozdrava Za dom spremni. Mladići na balkonu su vikali “Za dom”, na što je veliki dio navijača na trgu odgovarao sa “Spremni!”, piše Index.hr.

– Iz malenog Livna došao sam na vrh svijeta. Budite vjerni, domoljubi, uporni i vjerujte u sebi. Želim da iz Livna ode poruka ljubavi, mira, tolerancije i poštenja prema svakome. Nikad nisam poslao lošu poruku. Štogod sam rekao, tako mislim i tako živim. Mi to moramo raditi, samo tako možemo zajedno svi!

– Štogod govorim, govorim iz srca. Nekima to smeta, nekima to nije pravo. Sada kada vidim vas ovdje, samo mi dajete snagu da još jače govorim i još jače vjerujem! Hvala vam na ovome, ponosan sam i sretan. Bili su dočeci u Zagrebu, Varaždinu i Splitu, ali ovaj je za mene poseban, ovo je moje Livno. Uvijek se ovdje rado vraćam, nema većeg ponosa i časti nego biti izbornik Hrvatske. Voditi ovu reprezentaciju na velika natjecanja i na kraju reći da sam iz Livna… hvala vam!

(VIDEO) Rođeni Zeničanin poveo 80.000 navijača da pjevaju o Herceg-Bosni

Nedugo nakon što je izbornik završio s govorom na pozornici se pojavio Jole, koji je dodatno podignuo već fantastičnu atmosferu u Livnu.

Daliću su pjevali i Mate Bulić, Dražen Zečić, Tiho Orlić, Alen Nižetić i mnogi drugi.

– Ispalo je da sam baš slobodan u četvrtak. Zlatka dugo poznajem i dobri smo prijatelji pa sam u Livnu bio više puta – rekao nam je pjevač Dražen Zečić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79