Hiljade potpisa za zabranu TikTok-a u Crnoj Gori: Treba li se akcija pokrenuti i u BiH?

Peticija pod nazivom “Zabranimo TikTok u Crnoj Gori” prikupila je više od 6.000 potpisa.

– Ova platforma izuzetno loše utiče na našu djecu i omladinu, jer ogromnom broju ljudi prikazuje neprimjeren sadržaj. Takav isti sadržaj kreiraju i naši najmlađi, u nadi da će postati popularni, što je jedna od pogrešnih vrijednosti koja se na ovoj platformi potencira – popularnost.

Djeca bi trebalo da žive dječije živote, da imaju djetinjstvo, da uživaju u svakom danu svog života, a ne da budu “popularni” i da imaju uzore koji ničemu ne mogu da ih nauče – stoji u peticiji.

Ukoliko peticija, u toku od 60 dana, dobije najmanje 6.000 glasova podrške, nadležni odbor Skupštine Crne Gore će je, u toku od 20 radnih dana, predočiti u formalnu inicijativu i podnijeti Vladi na mišljenje, piše CdM.

Region je, podsjećamo, nedavno potresla tragedija koja se desila u Beogradu, kada je učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” usmrtio 10 osoba.

Nakon toga, pokrenute su razne peticije kako bi se ukinuli određeni programi koji propagiraju nasilni sadržaj, kao i peticije za ukidanje društvene mreže TikTok.

Bh. parlamentarac će tražiti da se TikTok onemogući u Bosni i Hercegovini

Novinar i političar iz Demokratske Fronte Sanel Kajan zatražit će da Ministarstvo komunikacija onemogući TikTok aplikaciju na teritoriji Bosne i Hercegovine piše Crna-Hronika.

“TikTok je internet aplikacija zbog koje su izgubljene hiljade života, većinom djece i tinejdžera širom svijeta. Neke države su zabranile i onemogućile TikTok uvidjevši zlo koje ta mreža promoviše.

Apelujem na zastupnike u Parlamentu BiH da od Ministarstva komunikacija i drugih nadležnih organa traže da TikTok bude onemogućen na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ako time spasimo samo jedan dječiji život, uspjeh je neizmjeran.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79