Hiljade učenika obilježilo Dan nezavisnosti u Tuzli

Hiljade učenika obilježilo Dan nezavisnosti u Tuzli


Hiljade učenika iz Tuzlanskog kantona učestvovali su u perfomansu “U Bosni smo rođeni mi” na Trgu slobode u Tuzli, a koji je upriličen povodom Dana nezavisnosti BiH.
Učenici su nosili zastave BiH, ljiljana, šalove, kape i druge predmete sa motivima naše zemllje. Među njima i Džana Begović, učenica trećeg razreda Srednje medicinske škole Tuzla. Ogrnuta državnom zastavom ispričala nam je šta njoj predstavlja Dan nezavisnosti.

“Okupili smo se da obilježimo dan koji simbolizira našu slobodu, dan koji nas podsjeća na važnost očuvanja nezavisnosti i zajedničkog rada za bolju budućnost. Dan koji, uprkos svemu, ne smijemo zaboraviti. Naša je dužnost da ostanemo osvejšteni o važnosti mira, poštovanja i suradnje jer smo mi oni na kojima ostaje da grade temelje budućnosti BiH”- ispričala je ova učenica.

Ovaj bitni datum je trasirao put BiH kao države slobodnih naroda i građana, podsjetio je kantonalni premijer. Stoga, u TK se svake godine bitni datumi obilježavaju sve glamuoroznije kako bi se poslale poruke patriotizma i ljubavi prema domovini.

“Mislim da je utoliko lakše uz razloga jer se zaista taj osjećaj patriotizma, posebno u novim generacijama, iz godine u godinu, popravlja. Upravo ova slika iz Tuzle koju šaljemo široj javnosti BiH, oko 10.000 učenika, reći će najbolje za sebe. Ovo su djeca BiH. Kako glasi slogan: U Bosni smo rođeni mi. Svi oni koji misle da će BiH nestati, u jednoj su velikoj zabludi”- poručio je Irfan Halilagić, premijer TK.

Osim perfomansa, Vlada i Skupština TK su odale počastz i položile cvijeće na nekoliko spomen obilježja u kompleksu Slana Banja te održale svečanu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona. Grad Tuzla sutra, također, ima prikaldan program, povodom ovog bitnog datuma.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija