Hoće li BiH usvojiti Dan žalosti povodom zemljotresa u Turskoj i Siriji?

Predsjedavajući Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH Šerif Špago pozvao je Vijeće ministara da proglasi dan žalosti u BiH u znak sjećanja na one koji su izgubili živote u zemljotresu u Turskoj i Siriji.

“Razorni potresi koji su pogodili Republiku Tursku i Siriju jedna su od najvećih katastrofa u ovom stoljeću, koja je do sada odnijela više od 30.000 života. Građani Bosne i Hercegovine dijele bol i patnju turskog i sirijskog naroda, čemu svjedoče i napori naših spasilačkih timova na spašavanju preživjelih žrtava potresa i izvlačenju tijela stradalih, ali i pomoć koju su građani nesebično prikupili i usmjerili u potresima zahvaćena područja”, izjavio je Špago.

Dužnost institucija Bosne i Hercegovine je, kako dodaje, da u ovim teškim trenucima stane uz Republiku Tursku i Siriju.

“Stoga pozivamo Vijeće ministara BiH da što prije održi sjednicu na kojoj će proglasiti dan žalosti u Bosni i Hercegovini u znak sjećanja na one koji su izgubili živote u Republici Turskoj i Siriji”, naglasio je Špago.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79