Hoće li Hercegovina dobiti novi klaster: Hiljade vjernika bez zaštitnih maski i socijalne distance proslavilo svetog Antu

Hoće li Hercegovina dobiti novi klaster: Hiljade vjernika bez zaštitnih maski i socijalne distance proslavilo svetog Antu


Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba, ali očito da ljudi u Hercegovini ne mare previše za to.

Naime, u Humcu u Ljubuškom hiljade vjernika i hodočasnika se okupilo na misnom slavlju povodom praznika svetog Ante, a mnogi od njih su stigli pješice iz drugih hercegovačkih gradova i općina.

POGLEDAJ GALERIJU

Nažalost, rijetki su bili vjernici i hodačasnici sa zaštitnim maskama, a još gora je situacija kada je u pitanju socijalna distanca prenosi Faktor.

Da li će Hercegovina razviti novi klaster, znat ćemo za nekoliko dana.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija