Hoće li novi policijski komesar ZDK biti samostalni inspektor FUP-a Nermin Šehović?

Kako smo ranije pisali o političkoj situaciji u Zeničko-dobojskom kantonu koji je u međuvremenu dospio na američku ‘crnu listu’, a uskoro bi mogao i na ‘crnu ‘listu’ što se Evrope tiče, tamo se događa nešto čudno. Dakle, dogodilo se upravo ono što smo u prethodnim tekstovima i pisali, a to je da će vladajuća većina (SDA, A-SDA, HDZ BiH, SBiH i nezavisni zastupnici), smijeniti policijskog komesara Semira Šutu, odnosno, umirovit će komesara kojemu mandat još uvijek nije istekao. Da budemo jasni, normalna demokratska praksa je da se mandat odradi do kraja bez obzira ima li uvjeta za penziju ili ne. Ali, isto tako zaboravljamo na činjenicu da živimo u državi apsurda i političkih kriminalaca, pa tako ni ne čudi ova situacija u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ljudi koji su postavili i imenovali glavne kantonalne tužioce, suce, inspektore itd… još uvijek su na vlasti, a i MUP Zeničko-dobojskog kantona podredili su sebi u cijelosti izmjenom Zakona o unutrašnjim poslovima.

Međunarodna zajednica, američki ambasador, Visoki predstavnik itd… su pozivali ove jako neodgovorne i debelo kriminalom umazane Skupštinske zastupnike iz reda vladajuće većine da ne izglasavaju taj Zakon, ali nije bilo efekta. Danas se Zeničko-dobojski kanton nalazi na raznoraznim crnim listama, ali nema vajde, jer na kraju su obični građani ti koji plaćaju kompletan danak ovakvoj kriminalnoj kantonalnoj vlasti, piše The Bosnia Times.

Danas je zatvoren konkurs za izbor novog policijskog komesara na koji su se prijavili Gazić Admir, aktuelni načelnik PU Zenica, Šišić Rusmir, šef odsjeka za privredni kriminal I korupciju, te Topalović Vahidin, komandira PS Kakanj.

Na listi kandidata za novog policijskog komesara nalazi se i Nermin Šehović, magistar pravnih nauka i specijalista iz oblasti krivičnog prava. On je završio više domaćih i međunarodnih obuka visokog nivoa i uposlen je kao samostalni inspektor u Federalnoj upravi policije (FUP). Njegova kandidatura bi nekima mogla biti iznenađenje, ali za upućene nije. Oni u njemu vide sigurno je rješenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79