Hoće li platiti 135.000 eura: Slučaj Bosanca bez dozvole i dalje aktuelan u Austriji

Slučaj državljanina BiH koji je živio u Austriji, gdje je 45 puta uhvaćen u vožnji bez vozačke dozvole, i dalje privlači pažnju javnosti u ovoj zemlji.

Već smo pisali da su austrijske vlasti donijele drastičnu odluku – Bosanac je protjeran iz zemlje nakon što su neplaćene novčane kazne narasle na 135.000 eura i 3 godine i 3 mjeseca zatvora!Slučaj je ponovo analizirao austrijski dnevnik Heute koji je razgovarao s Martinom Gschwandtnerom, službenikom okruga Vöcklabruck gdje su se prekršaji desili.

Gschwandtner je rekao da je Bosanac često pijan upravljao vozilima bez registracije, a kao tinejdžer je divljao sa svojim mopedom. Novinare je zanimalo da li će državljanin BiH platiti 135 hiljada eura kazne.

– Optuženi je već u Bosni i Hercegovini. Kako ne postoji odgovarajući sporazum između ove zemlje i Austrije, plaćanje kazne je stornirano – rekao je Gschwandtner, prenosi Radiosarajevo.

Drugim riječima, budući da je riječ o administrativnoj kazni, novac se ne može potraživati izuzev ako se grešni Bosanac vrati u Austriju. U tom slučaju njegov boravak u Austriji bi se smatrao ilegalnim pa bi odgovarao za taj i prethodne prekršaje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79