Hoće li u Suhodol: Od 994 kontrolisane osobe u Sarajevu, 45 nije nađeno na adresi

Sarajevska policija u protekla 24 sata izdala je 35 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 sati, potvrđeno je iz MUP-a KS.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Istovremeno, kad je u pitanju kontrola poštivanja mjera izolacije, od 994 izvršene kontrole, 45 osoba nije zatečeno na datoj adresi, podaci su MUP-a KS.

Podsjećamo, Krizni štab Kantona Sarajevo najavio je da će sve osobe koje se ne budu pridržavale mjera zabrane biti prinudno izolovane u objekat Federalne uprave policije u Suhodolu, u općini Hadžići.

Ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko kazao je jučer da je ovaj objekat već spreman za tu namjenu, te da se samo čeka uredba sa nivoa FBiH koji će policiji Kantona Sarajevo dati i zakonsku mogućnosti da sve one koji krše mjeru samoizolacije smjesti u prisilnu izolaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79