Hoćete na stranicu Vlade FBiH: Možete dobiti samo Error 404

Screenshot

Na službenoj web stranici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, gdje bi trebalo da cvjeta tehnološki progres i digitalizacija, građani su dočekani sa svečanim “Error 404 – Not Found”.

Ovo je savršena metafora za trenutno stanje u našem društvu: puno obećanja, ali kada kliknete za više informacija – ništa.

Nažalost, ni nakon više pokušaja osvježavanja, jedino što se osvježava je isti taj Error 404.

Možda im je to nova strategija. Zapravo nova strategija zaštite podataka. Ako stranica ne radi, podaci su sigurni. Nema bolje zaštite od nedostupnosti!”

U međuvremenu, građani koji su pokušali pronaći vitalne informacije samo su dobili opciju “Nazad na početnu” ili “Kontaktirajte nas”. Međutim, i ti linkovi vode do nove dimenzije ‘Error 404’. Kako ironično, vlast kaže da ide naprijed, dok mi zapravo idemo unazad.

Za kraj, možemo samo reći da je u Bosni i Hercegovini sve moguće – čak i to da web stranica Vlade postane najsigurniji online prostor jer… nikad se ne može pristupiti!

Dakle, dragi građani, sljedeći put kada vam neko kaže da kliknete za više informacija, sjetite se da je u digitalnoj Bosni i Hercegovini to vjerovatno samo još jedna stranica u nizu Error 404.

Uvjerite se i sami ovdje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79