Horde zla se potukle sa Džunglom. Gruzijski mediji ih sada razapinju

Za grupu od oko 100-ak članova Hordi zla putovanje u Gruziju na utakmicu prvog pretkola Konfernecijske lige između Torpeda i Sarajeva je definitivno bilo nezaboravno i to iz više razloga.

Sarajevo je u četvrtak u gostovali u Kutaisiju i odigralo je 2:2 protiv domaćeg Torpeda, a navijači Bordo kluba koji su putovali 2.500 kilometara su gledali samo zagrijavanje svojih ljubimaca.

(VIDEO) Velika tučnjava Hordi Zla u Gruziji. Snimci kruže društvenim mrežama

I prije nego što je utakmica započela došlo je do fizičkog obračuna između policije i pripadnika Hordi zla poslije čega su navijači Sarajeva izbačeni sa stadiona.

Određeni domaći navijači su prvi počeli sa provokacijama, približavali su se navijačima Sarajeva i tražili su konflikt. Ubrzo se umiješala policija, došlo je do haosa i pristalice Bordo tima su izbačeni.

Dan nakon utakmice pojedini gruzijski mediji su plasirali priču kako su Horde zla bile te koji su sve započele te su napali gruzijsku policiju, prenosi Sportsport.

“Nepristojno ponašanje – Bosanski navijači napali gruzijsku policiju”, naslov je koji donosi poznati gruzijski portal footballnews.ge.

Gruzijci su objavili i kratki video sukoba između policije i Hordi zla na kojem se ne može vidjeti ko je zapravo prvi počeo sa provokacijama.

Do manjeg incidenta između Hordi zla i pristalica Torpeda koji nose nadimak Džungla došlo je i na ulicama Kutaisija prije utakmice, međutim veći sukobi su spriječeni.

Nakon susreta iz FK Sarajevo su javno iskazali nezadovoljstvo zbog tretmana svojih navijača u Gruziji te su kritikovali represiju gruzijske policije.

Detalji huliganskog obračuna Hordi zla u Gruziji: Navijači Torpeda završili u fontani

“Navijači koji pređu 2500 kilometara ne dolaze da uzrokuju probleme, nego da bodre svoj tim do pobjede. Naši navijači su danas prošli kroz nevjerovatnu represiju gruzijske policije, te su izbačeni sa stadiona prije samog početka utakmice.

Fudbal se igra zbog navijača!”, poručili su iz FK Sarajeva.

Revanš na stadionu Asim Ferhatović Hase se igra u četvrtak 20. jula od 21 sat, a nema sumnje da Gruzijce zbog svega čeka topla dobrodošlica.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79