Horor u selu Markovac: Dječak (13) sjekirom pobio jaganjce, ranije privođen zbog krađa

U selu Markovac, kod Vršca, mjesto je brutalnog događaja u kojem je 13-godišnji dječak M.Ž. optužen za masakr nad 12 jaganjaca. Vlasnik imanja, Predrag Tadić, iznio je jezive detalje o otkriću u svom toru, gdje je dječak sjekirom odrubio glave nemoćnim životinjama.

Prema Tadićevim riječima, šokiran prizorom, odmah je obavijestio policiju koja je brzo reagirala i uhapsila mladića.

M.Ž. je, kako tvrdi vlasnik, živio na njegovom imanju s majkom i sestrama nakon rastave porodice. Tragični incident nije prvi put da se dječak nađe u policijskom postupku, s obzirom na njegovo ranije privođenje zbog krađa.

Vlasnik Tadić opisuje porodičnu situaciju M.Ž.-a, ističući teške izazove s kojima se suočava.

Stariji brat dječaka je trenutno u zatvoru zbog ozbiljnog zločina, a porodica je označena nizom problema, uključujući i nestanak dječaka prije nekoliko sedmica s nelagodnim epilogom.

Uzimajući u obzir nezamislivu tragediju i činjenicu da dječak ima manje od 14 godina, slučaj je prebačen nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

Događaj je potresao lokalnu zajednicu i ističe potrebu za ozbiljnim angažmanom društva kako bi se adresirale dublje problematike uključene u ovakve slučajeve.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79