Hrabra prodavačica suprostavila se pljačkašu

“Nož mi je bio pod grlom, gledala sam da me ne povrijedi, ali i da u kasi ostane nešto za sutra”

Nisam uopšte razmišljala da mogu da budem povrijeđena. Gledala sam da me ne povrijedi, ali sam gledala i da u kasi ostane nešto za sutra.

Ovako za “Blic” priča Dragana Veličković (40) hrabra radnica trafike “DMN” u niškom naselju Branko Bjegović, koju je sinoć naoružani razbojnik pokušao da opljačka.

Hrabra Dragana oštro se suprotstavila razbojniku koji joj je držao nož pod grlom i pokušavao da otme novac iz kase.

Dragana je uz dosta sreće uspjela da prođe nepovrijeđena ali je fizički daleko snažniji naoružani razbojnik je uspio da pobjegne sa manjom svotom novca i za njim policija intenzivno traga.

– To je porodičan posao, moja kćerka drži trafiku, a ja joj pomažem povremeno kad mogu. Ona obično zatvara trafiku koja se nalazi u dvorištu naše porodične kuće. Srećom sam sinoć ja zatvarala. Ipak je ona mlada, ne znam kako bi se snašla, možda bi je povrijedio. Bolje mene da povrijedi nego nju – kaže ova hrabra žena za “Blic“.

Dragana kaže da je sinoć oko 22.55 časova sakupljala novine sa šaltera trafike, kada je vidjela muškarca sa kapom i šalom kako prilazi iz pravca Pribojske ulice.

– Zatražio je jedno pivo od dva litra. Ostavila sam flašu na pult i krenula nazad u trafiku. Izgledao mi je sumnjivo odmah pa sam brzim korakom ušla u kiosk, sjela i otvorila šalter. Međutim, vidjela sam da je flaša ostala da stoji onako kako sam je ostavila, ali da njega nema. Bacila sam pogled na kamere i vidjela da ga nema nigdje u vidokrugu i baš u tom momentu sam čula kako se otvaraju vrata i on ulazi sa nožem u rukama – kaže ona.

Kako kaže, nož koji je razbojnik držao imao je sječivo dugačko desetak centimetara.

– Rekao mi je tiho, kao da kaže dobar dan: “Ajde daj mi pare, daj mi pazar” – prisjeća se Dragana dramatičnih trenutaka.

Kao što se vidi i na snimku, ona mu se suprostavila i tada je počela prava drama i lavovska borba za život.

– Rekla sam mu: „Ma izlazi odavde, skloni se“ i krenula prema njemu. Prosto sam htjela da ga izguram. Međutim, on  je krenuo na mene. Nasrnuo je i stavio mi lijevom rukom nož pod grlo. Sječivo mi nije bilo baš ispod vrata ali je bilo dovoljno blizu. Gledala sam nisko u nož sve vrijeme da me ne povrijedi, a rukom ga gurala da što manje može da dohvati  novčanica. Štitila sam našu imovimu, šta sam drugo mogla – kaže ova hrabra žena.

Kako dalje opisuje, nekako se oslobodila da joj njegova ruka i nož više ne budu pod gušom i pružila još jači otpor.

– Vukla sam ga za tu ruku, a on se nekako okrenuo, izvukao fioku, a ja sam pala. Brzo sam ustala i potrčala za njim i vidjela sam kako je pobjegao Pribojskom ulicom. Tada sam počela da vičem i dozivam pomoć – kaže hrabra Dragana.

Ona još ne može da dođe sebi od šoka koji je preživjela.

– Nisam mogla oka da sklopim cijele noći, popila sam lijek za smirenje. Sreća moja pa sam bila ja, a ne kćerka. Trafika se nalazi ispred kuće u dvorištu, prozor kuće nam gleda na izlog, ni na kraj pameti mi nije bilo da neko može da uđe u dvorište i da pokuša tako nešto. Prošle godine kćerki neko lupao nožem na šalter, vikao je: „Otvori, daj pare“, ali je pobkegao i sve je ostalo samo na tome. Ovako nešto se nikada nije desilo. Prijavili smo policiji i nadamo se da će biti nađen na osnovu snimaka sa kamera – kaže hrabra Nišlijka.

Policija traga za napadačem

Kako saznaje Blic, slučaj je prijavljen niškoj policiji koja je obavila uviđaj i obavijestila Osnovno javno tužilaštvo o svemu.

– Policija preduzima sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi slučaj bio rasvijetljen, a počinilac uhvaćen – kažu u MUP-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments