Hrvat djevojku oteo i zarobio u apartmanu u Trebinju: “Spasila je poruka koju je poslala prijatelju policajcu”

Hrvat djevojku oteo i zarobio u apartmanu u Trebinju: “Spasila je poruka koju je poslala prijatelju policajcu”


Dubrovačka policija potvrdila je da je u Trebinju u BiH riješena otmica 31-godišnjakinje koju je zatočio njezin mladić iz Dubrovnika.

Muškarac je djevojku s kojom je navodno u vezi zatočio u jednom stanu u Trebinju gdje oboje u ovom trenutku borave. Inače, oboje su hrvatski državljani, a kako je tačno došlo do otmice još se ne zna.

Djevojka je, kako navodi N1 Hrvatska uspjela jednom policijskom službeniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poslati poruku da je oteta u Trebinju.

Hrvatska policija odmah je tu informaciju proslijedila svojim kolegama u BiH. Prijavljeni otmičar brzo je pronađen u jednom trebinjskom apartmanu te lišen slobode.

Pronađena je i djevojka koja, prema prvim informacijama, nema vidljivih povreda.

“Nakon što je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska rano jutros zaprimila operativne informacije koje ukazuju na moguću otmicu 31-godišnjakinje koja ima prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije, odmah smo kontaktirali policijske službenike Policijske uprave Trebinje koji su brzom reakcijom uhapsili otmičara i provode kriminalističko istraživanje.

Do navodne otmice nije došlo na području Republike Hrvatske već na području Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Policijski službenici iz Trebinja su pronašli lokaciju na kojoj su zatekli i djevojku i mladića u apartmanu zajedno i još se ispituje kako je ona uspjela telefonirati ako je on stalno bio s njom.

Međutim, s obzirom da je nakon pretresa i i hapšenja I.S. u apartmanu pronađeno i 22 grama heroina i 32,5 grama marihuane, koje je policija izuzela, ne isključuje se da su oboje bili pod dejstvom opijata i da je u tom slučaju njemu mogla opasti koncentracija i ona je iskoristiti da pozove policiju, pišu Nezavisne novine.

Djevojka je nakon svega smještena u Bolnicu Trebinje, a mladić je na saslušanju u Policijskoj upravi Trebinje, tako da o svemu slijede dogovori sa dubrovačkom policijom, a saslušavaju se i vlasnici apartmana.

Ono što se za sada zna jeste da su mladić i djevojka nekada bili u vezi i da je ona očigledno svojom voljom došla u taj apartman, ili je barem tako izgledalo na prvi pogled, ali će sve ponovo razmotriti Okružno javno tužilaštvo koje je o događaju odmah obaviješteno i okvalifikovalo ga kao dva krivična djela – Protivpravno zatvaranje i Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija