Hrvat lišen slobode zbog učešća u likvidaciji pripadnika škaljarskog klana

Hrvat Darko Malić (42) lišen je slobode zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji pripadnika škaljarskog klana Darka Geislera Nedeljkovića, neslužbeno doznaje Nova.rs.

Podsjetimo, srpski mafijaš je likvidiran u Sao Paulu u Brazilu 5. januara, kada ga je ispred kuće u kojoj je živio s obitelji upucao nepoznati napadač.

Brazil: Likvidiran Škaljarac Darko Geisler Nedeljković

Nova.rs piše kako je Malić lišen slobode nekoliko sati nakon likvidacije zbog umiješanosti u kriminalnu organizaciju. Potvrđeno im je kako je prema podacima Civilne policije Malić jedan od vođa grupe. Prema podacima policije, agenti su pretresom Malićeve kuće pronašli drogu, mobitel, tablet, preciznu vagu, više posjetnica na ime Darko Malić, kao i ličnu kartu iz Hrvatske na isto ime.

Nova.rs napominje kako se još uvijek istražuje Malićeva uloga u zločinu. Inače, Nedeljković je likvidiran u petak navečer kada je sa suprugom i djetetom vozio bicikl na obali Sao Paula. Na snimci koja je objavljena vidi se napadač koji dotrčava i ispaljuje tri hica u njega. U tom trenutku Nedeljković je pao na trotoar, a dijete je palo s bicikla.

Nedeljković je u Brazilu koristio lažni identitet, Dejan Kovač. Bio je miran i povučen, a radio je u stolarskoj radionici, ispričali su susjedi za brazilske medije. U srpskim medijima spekuliralo se da Darko Geisler nije živ, nakon što mu se izgubio svaki trag poslije likvidacije Andrije Mrdaka u Crnoj Gori 2014. godine, u kojem je sudjelovao.

Geisler je bio povezan s više kriminalnih grupa u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a interesantno je da tada niko nije prijavio njegov nestanak. Crnogorska policija navela je ranije da je Geiser iz Pančeva, navodno, bio direktno umiješan i u likvidaciju Nikšićanina Vidaka Vorotovića, a prema saznanjima srpske policije bio je i hitmen zemunskog klana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79