Hrvat ošamario kćerku koja je krala: Policija ga privela a nju pustila na slobodu

Kazna i navedeni rok kušnje čine se dovoljno dugim da 40-godišnji otac dobro promisli o svojem postupku i nasliju kao neprihvatljivom načinu rješavanja problema

Četrdesetogodišnji Slavonac osuđen je zbog šamaranja maloljetne kćeri uhvaćene u krađi. Prekršajnim nalogom proglašen je krivim jer je 7. 4. ove godine, unutar trgovačkog centra u jednom slavonskom gradu, pri preuzimanju 15-godišnje kćerke od policajaca, revoltiran što je zatečena u krađi, ošamario kćerku.

To su vidjeli policajci pa je on odmah uhapšen.

Sud ga je nepravomoćno osudio na deset dana zatvora i zaštitnu mjeru zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja maloljetne kćerke na udaljenosti manjoj od 200 metara, u trajanju od tri mjeseca. Određena mu je uslovna zatvorska kazna na rok od godine dana, a kako je prenoćio u pritvoru, računaju mu se dva zatvorska dana manje. Morat će platiti i troškove postupka u iznosu od 40 eura, piše Glas Slavonije.

Kazna i navedeni rok kušnje čine se dovoljno dugim da 40-godišnji otac dobro promisli o svojem postupku i nasliju kao neprihvatljivom načinu rješavanja problema.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79