Hrvatima je zbog pohlepe propala sezona, sada imaju novu taktiku

U hrvatskom turizmu su se stvari promijenile nakon izazovnog početka sezone, što je rezultiralo novom taktikom kako bi se privukli posjetitelji i osiguralo uspješno ljetovalište. Iako su cijene na početku ljeta dosegle nevjerojatne visine, trgovci i iznajmljivači su brzo shvatili da je pohlepa mogla dovesti do propasti sezone. Ova nova strategija se fokusira na smanjenje cijena kako bi se privukli turisti i osigurala popunjenost restorana i trgovina.

Srbijanski mediji su s velikim interesom pratili ovu promjenu toka događaja u hrvatskom turizmu. Jedna turistkinja iz Srbije podijelila je svoje iskustvo ljetovanja na hrvatskoj obali, ističući kako je očekivala visoke cijene, ali je bila iznenađena kada je shvatila da su cijene u augustu u gradovima kao što su Split, Šibenik i Murter slične onima u Beogradu. Ovaj iznenadni pad cijena rezultat je pokušaja da se privuku turisti i obnovi povjerenje posjetitelja.

Turistička sezona je započela s visokim očekivanjima, ali brzo su se mnogi strani posjetitelji povukli. Nijemci, Talijani, Česi i Poljaci su nestali s plaža nakon prvog dijela ljeta, dok su ih zamijenili Slovenci, Bosanci i Srbi. Neki Austrijanci i Nijemci su i dalje prisutni, ali u manjem broju nego prijašnjih godina. Ovo smanjenje broja stranih turista potaknulo je lokalne trgovce i iznajmljivače da revidiraju svoje pristupe kako bi privukli nove goste.

Primjeri cijena koje je navela turistkinja iz Srbije pokazuju da su se cijene za hranu i usluge u središtima poput Splita i na otoku Braču značajno smanjile. Restorani su prepoznali potrebu za pristupačnijim cijenama i većom privlačnošću za turiste. To je dovelo do punjenja restorana, veće prodaje i zadovoljnih gostiju.

Mještanin s otoka Brača koji je razgovarao s turistkinjom dao je zanimljivu perspektivu situacije. On je istaknuo kako su previsoke cijene na početku sezone rezultirale smanjenim interesom turista, što je natjeralo trgovce da se prilagode i snize cijene. Ova promjena je rezultirala uspješnijim drugim dijelom sezone, gdje su restorani puni, a turisti zadovoljni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79