Ibrahim Beg Hadžibajrić se žalio što ostaje bez mandata načelnika. Sud BiH mu odbio žalbe

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine odbilo je sve pristigle žalbe na Odluku o oduzimanju mandata načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića, piše Klix.

Ovim činom Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je da je opoziv načelnika Općine Stari Grad Sarajevo proveden u skladu sa zakonom što je ranije utvrdila Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

U ovoj sedmici bi Centralna izborna komisija BiH trebala održati svoju sjednicu na kojoj će raspisati prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo koji će se, najvjerovatnije održati u nedjelju 29. oktobra.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu potvrdio je u maju optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa. On je također zajedno sa Elmedinom Karišikom, Seidom Hadžibajrićem i Almom Destanović lišen slobode u akciji Start, a sumnjiče se za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79