Imami i mladi pomažu starijim osobama

Medžlis Islamske zajednice Jajce prva je institucija u ovom gradu koja se stavila na raspolaganje da pomogne starije i iznemogle osobe u vremenu kada vladaju posebne odluke i zabrane za ovu kategoriju. Bit će angažirano 18 imama.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Na telefonskom sastanku između glavnog imam Zehrudina ef. Hadžića, imama i koordinatora za mlade, donijeli su odluku da su spremni odgovoriti bilo kojem zadatku po džematima Medžlisa Jajce, koji obuhvata i općine Jezero i Šipovo.

Dežurni broj koordinatora Medžlisa IZ Jajce za društvenu brigu Alije ef. Keške je 062/490-494, a fiksni 030/521-504, koji će, zavisno od poziva i potrebe, kontaktirati s ostalim imamima i koordinatorima mladih u svim džematima.

Ova odluka odnosi se na pomoć svima bez obzira na vjeru i naciju prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79