Incident ispred Suda BiH: Arijana Memić vrijeđala Dupovca. Advokat Gačanin uvrijedio Arijanu Memić

 

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je danas održalo ročište po žalbi Tužilaštva BiH na oslobađajuću prvostepenu presudu u predmetu Dženana Memića. Nakon ročišta je ispred suda došlo do verbalnog incidenta koji je zamalo prerastao i u fizički sukob.

Naime, otac ubijenog Dženana Memića Muriz te njihov advokat Ifet Feraget obraćali su se medijima kada su Hasan Dupovac i njegov advokat Ermin Gačanin izašli iz suda.

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana je dok su oni prolazili pitala “Koliko košta mrtvo dijete, Hasane?” na šta je on odgovorio da ništa što porodica Memić govori nije istina.

Njegov advokat je prekinuo izjavu Ferageta kazavši mu: “Obraćajte se medijima, samo izvolite na to ste navikli. Ostavite Hasana na miru”, a zatim se okrenuo i Arijani te je uvrijedio pitanjem koje aludira na to da je političku karijeru izgradila na bratovoj smrti.

“Gdje ste vi bili prije smrti brata, a gdje ste sada?”, rekao je Gačanin sa osmijehom na licu. Međutim, onima koji su bili tu i onima koji na društvenim mrežama gledaju ovu sramotu, njegovo pitanje sigurno nije smiješno.

Nije bilo ni Murizu kojeg je povrijedilo takvo ponašanje prema kćerki pa je uskočio u raspravu.

“Sedam godina čekam na idiote. Ti da mi staneš pred dijete”, vikao je Muriz.

Davor Dragičević se također umiješao u sukob kako bi smirio Muriza Memića nakon čega su Dupovac i Gačanin napustili dvorište suda piše Klix.

Video pogledajte od 7:25 minute

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79