Incident na crnogorskom primorju: Gliser potonuo, spaseno devet ljudi

Tragedija koja se desila kod rta Veslo u Crnoj Gori, blizu obale poluostrva Luštica, danas je izazvala potonuće glisera “Barakuda”, koji je prevozio devet osoba, ali srećom, sve su osobe spašene.

Prema informacijama koje je dobila Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL), gliser “Barakuda” je počeo tonuti dok je prevozio izletnike na posetu Plavoj špilji. Trenutno nisu poznati tačni razlozi koji su doveli do ove nesreće.

Dvije ženske osobe koje su se nalazile na gliseru su odmah izvučene iz mora i spašene. Nakon toga, uspešno su spašene i preostale osobe sa “Barakude”.

Pomoćnik direktora UPSUL-a za traganje i spašavanje na moru, Žarko Lukšić, potvrdio je da je gliser “Barakuda” zvanično registrovan za prevoz 11 putnika. Međutim, s obzirom na ovaj događaj, broj putnika na brodu u trenutku nesreće bio je manji.

Trenutno je u toku akcija spašavanja glisera “Barakuda”. Međutim, tegljenje broda do najbližeg adekvatnog mesta na obali, gde bi se brod mogao izvući, otežavaju snažni talasi i jak vetar.

Detalji o uzrocima nesreće i daljim postupcima istrage još nisu dostupni, ali nadležne službe verovatno će sprovesti istragu kako bi se utvrdili tačni razlozi koji su doveli do potonuća glisera “Barakuda”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79