Incident u Rumuniji: Napadnuti Bh. Fanaticosi

 

Utakmica Rumunija – BiH u Bukureštu prekinuta je nakon samo 32 sekunde, a prema pisanju tamošnjih medija došlo je do sukoba navijača na tribinima.
Sudija je morao da prekine utakmicu zbog incidenta na tribinama, u koji su bili uključeni navijači oba tima. Čini se da tampon zona na tribini na kojoj su naši navijači nije bila dovoljno udaljena i došlo je do sukoba navijača, kada su domaće pristalice napale BH Fanaticose.

Prekid je ipak kratko trajao, a policija je intervenisala i uspjela je donekle smiriti strasti.

Sve karte puštene u prodaju, njih 12.000, kupili su navijači Rumunije, a oko 200 naših navijača bodri Zmajeve na stadionu Giulești.

Inače, na jutrošnjem sastanku odlučeno je da je utakmica visokog rizika, zbog čega su preduzete dodatne mjere u pogledu pristupa stadionu piše Klix.

Nakon trijumfa protiv Crne Gore (1:0), naši nogometaši su osigurali prvo mjesto u grupi i plasirali se u elitni rang Lige nacija. Iako susret u Rumuniji nema rezultatski značaj za naš tim, iz tabora Zmajeva su najavili igru na pobjedu kojom bi na najbolji način okončali takmičenje.

Čini se da tampon zona na tribini na kojoj su naši navijači nije bila dovoljno udaljena i Rumuni su došli do sektora gdje su smješteni navijači BiH.

Rumunski ultrasi skandirali su “Srbija, Srbija”, a potom su krenuli na naše navijače. Letjele su baklje i topovski udari, ali na svu sreću policija je intervenisala i uspjela je donekle smiriti strasti.

Oko 200 naših navijača bodri Zmajeve na stadionu Giulești, a nakon prvog poluvremena Rumunija vodi 1:0 golom Mana u 38. minuti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79