Incident u Sarajevu: Neko se automobilom zaletio prema pratnji Nenada Nešića

Incident u Sarajevu: Neko se automobilom zaletio prema pratnji Nenada Nešića


U Sarajevu je danas došlo do incidenta kada je još uvijek nepoznati vozač automobilom krenuo presjeći putanju službenih vozila Nenada Nešića, ministra sigurnosti BiH.

Nepoznati vozač je dobijao jasna upozorenja i naređenja ovlaštenih osoba, kažu iz ministarstva sigurnosti BiH.

“Vozač automobila zalijetao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo osiguranje, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. Nakon što je napadač spriječen u prvom pokušaju on je iz trake suprotnog smjera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog osiguranja.

Na sreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih osoba, ministar Nešić je sigurno ispraćen na svoje radno mjesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident”, saopćeno je.

Ministarstvo sigurnosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mjere kako bi se osigurala sigurnosti ministra, ali i svih građana, navodi se.

“Pozivamo nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinilac adekvatno sankcioniše u skladu sa zakonom”, stoji u saopćenju.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija