Incident u selu Suvaja: Usmrćeno 13 ovaca na imanju

Noćna tragedija pogodila je selo Suvaja na području Općine Bosanski Petrovac, gdje je vlasnica S.V. izgubila 13 svojih ovaca na imanju. Što se tiče uzroka ovog nesretnog događaja, istraga je još uvijek u toeku, a različite teorije se razmatraju.

Prema prvobitnim informacijama, postoji sumnja da su vukovi upali u tor s ovcama i nanijeli štetu. Međutim, iz Lovačkog društva “Srndać” dolazi suprotan glas, sugerirajući da su psi lutalice ili šakali mogli biti odgovorni za ovu tragediju.

Ado Ramić, predsjednik Lovačkog društva “Srndać”, izjavio je: “U ovome trenutku ne možemo sa sigurnošću reći šta se tačno dogodilo, jedino je sigurno da su ovce usmrćene i da je vlasnica pretrpila štetu.”

Ramić je također dodao da već neko vrijeme nisu bilježili prisustvo vukova na tom području.

“Događa se da tu i tamo zaluta neki vuk samotnjak, ali se ovdje radi o više životinja koje djeluju u čoporu”, dodao je Ramić.

Jedna od teorija sugerira da bi psi lutalice ili šakali mogli biti uzrok ove tragedije.

Zanimljivo je napomenuti da su šakali i vukovi smrtni neprijatelji, pa bi prisustvo vukova moglo natjerati šakale da napuste područje i traže sigurnije prostore.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79