Insistirat ćemo na slanju hrvatskih vojnika u BiH, o tome neće odlučivati Sarajevo

Došlo je novo vrijeme u hrvatskoj politici, prenio je Jelić izjavu Zorana Milanovića

Nikola Jelić, savjetnik hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, na Twitteru je objavio indikativnu poruku u kojoj je navedeno da “u hrvatskoj politici dolazi novo vrijeme”.

Jelić je, kako se navodi, prenio riječi predsjednika Milanovića koji je rekao da će Hrvatska insistirati na slanju svojih vojnika u BiH u okviru EUFOR-ove misije u našoj zemlji.

– Borit ćemo se uvijek za zaštitu Hrvata u BiH. Inzistirat ćemo da Hrvatska po potrebi šalje svoje vojnike u okviru operacije Altea u BiH,u okrilju NATOa ili EU. O tome ćemo mi odlučivati, ne Sarajevo, ne Beograd. Došlo je novo vrijeme u hrvatskoj politici, prenio je Jelić izjavu Zorana Milanovića.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Željko Komšić prije nekoliko dana je javno reagovao na ovakve najave iz Hrvatske, kazavši kako je takva odluka neprihvatljiva.

– Zemlje koje su učestvovale u ratnim operacijama tokom rata u BiH, ne mogu biti u sastavu EUFOR-a, kazao je tada Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79