Ništa od razmjene transparenata? Navijači Zrinjskog će ugasiti “Red Army” nakon sumnjive navijačke akcije

Ne stišava se okršaj navijačkih grupa Veleža i Zrinjskog iz Mostara.

Podsjećamo, nakon što su navijači Veleža oteli transparente navijačima Zrinjskog, u pomalo sumnjivoj akciji, navijači Zrinjskog su se osvetili.

Navijači Zrinjskog su u pomenutoj akciji za manje od 5 minuta oteli preko 50 transparenata, među kojima je i udarni, navijačima Veleža.

Kako se moglo vidjeti na snimcima, ušli su u stan jednog od vođa Red Armyja, navodno pod prijetnjom pištoljem oteli dvije torbe u kojima su se nalazilo preko 50 “krpa”.

Nije jasno zašto bi neko sve transparente držao na jednom mjestu, a pogotovo što se očekivala akcija navijača Zrinjskog.

Bilo kako bilo, prema posljednjim informacijama Crne Hronike, navijači Zrinjskog ne žele razmjenu i spremaju gašenje jedne od najstarijih navijačkih grupa u Bosni i Hercegovini.

Navodno će svi transparenti biti zapaljeni na večerašnjoj utakmici finala Kupa BiH između Zrinjskog i Borca.

Podsjetimo, prema navijačkom kodeksu, ukoliko se izgubi udarni transparent grupe i ukoliko ga ne budu vratili u svoj posjed (paljenjem udarnog transparenta ga neće moći vratiti) tad slijedi i zvanično gašenje jedne navijačke grupe.

@crnahronikainfoupad navijača Ultrasa u porodičnu kuću i otimanje transparentana

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79