Inspekcija sankcionisala zbog izostanka fizičke distance i prekobrojnih gostiju u kafićima

U prošlosedmičnim pojačanim nadzorima poštivanja epidemioloških mjera na području Kantona Sarajevo, izvršeno je više od 100 nadzora, od čega je tokom vikenda izvršeno 40 kontrola Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) Kantona Sarajevo uz policijsku podršku.

U postupku provedenih nadzora kojima je predmet kontrole bilo poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, posebno u ugostiteljskim objektima i mjestima koja okupljaju veći broj ljudi, izrečeno je 28 upravnih mjera zbog nepridržavanja propisane distance i prekobrojnosti gostiju, dok je zbog neposjedovanja odobrenja za rad izrečena i jedna mjera zabrane rada, saopćili su iz Kantona Sarajevo.

Podsjetili su da je okupljanje ljudi, prema aktuelnim naredbama, dozvoljeno u uslovima do 50 osoba u zatvorenom i ne više od 100 osoba na otvorenom prostoru, uz obavezu držanja fizičke distance od dva metra i nošenje maski u zatvorenim prostorima, autobuskim i ostalim stajalištima gradskog prijevoza, kao i drugim mjestima gdje se primjeti veća fluktuacija stanovništva.

Proteklog vikenda pravnim i fizičkim licima nisu izricane prekršajne sankcije, saopćeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79