Inspekcija zabranila gradnju nebodera od 22. sprata u strogom centru Sarajeva

 

Inspekcija je jutros zabranila izvođenje radova u blizini sarajevskog tržnog centra “Alta”.

Radnici na gradilištu su se pojavili rano jutros kako bi nastavili svoje radove, međutim opštinska inspekcija je izašla na mjesto gradnje i utvrdila da izvođač nema neophodnu saglasnost.

– Nakon što smo sinoć iz medija saznali o pokretanju radova u zoni kvadranta A, na Marijin dvoru, opštinska inspekcija je jutros obavila inspekcijski nadzor i ustanovila da izvođač nije imao sve neophodne saglasnosti. Radovi su zaustavljeni, a više informacija ćemo objaviti u narednim danima – napisao je Mandić na Facebooku.

On je naglasio da Općina Centar nije protiv investicija i investitora.

– Naprotiv! Međutim, zakoni i procedure se moraju poštovati i tu ne smije biti iznimke. Naša inspekcija će brzo biti u mogućnosti izdavati i prekršajne naloge. Još jednom molim sva zainteresovana pravna i fizička lica da poštuju propise. Vrijeme bezakonja je prošlo. Idemo dalje – naveo je Mandić.

Inače, na lokalitetu iza hotela “Holiday” predložena je gradnja tri zgrade u nizu. Veća površina ovog zemljišta je u vlasništvu firme za nekretnine “Palace Investments” iz Sarajeva, a dio zemljišta je u vlasništvu Općine Centar. Na tom prostoru bi trebali biti izgrađeni građevina visokog prizemlja i sa dva sprata, iza nje bi bio neboder sa 22 sprata te prizemnica s mansardom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79