Hadžifejzović poslao poruku članovima SDA stranke: “Haj s vlasti, vraže”

 

Vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović sinoć je na specifičan način odjavio emisiju.

Kako je rekao “Bakir Izetbegović je objavio, SDA odjavio”.

– Jasno je iz teksta da nije on autor, već neko pismeniji, da Šmit treba da presječe, odluči i instalira novu vlast bez SDA. Ali kada to uradi Šmit da postane princip.

Dakle, u svakoj narednoj, sličnoj situaciji da to isto, novo, Šmitovo pravilo istjerivanja SDA iz vlasti bude važilo i za druge stranke – HDZ i SNSD, na primjer.

Konačno se u nečemu slažemo sa strankom koja zna da slaže. Ova samoodjava SDA je politički gospodska – odlazimo, ali da po istim pravilima, u istim situacijama, odu i druge stranke. Slažemo se sa SDA koja često slaže, samo da i ovaj put ne slaže. Slaženje s vlasti, slagali se ili ne slagali, nije lagan proces, kao što ni dolazak na vlast nije lagan proces. Koliko god se Osmorka penje na vlast, slaganjem sa onima koji nisu za ovu državu, tako lagano mogu da uđu u proces slaženja s vlasti, a da se nisu ni popeli. Slagati, slagati, lagati, slaziti – to su samo riječi koje se rimuju, a ne znače isto. Ko narod laže, tome narod kaže: “Haj s vlasti, vraže” – rekao je Hadžifejzović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79