Inzko: Molim Kordića da počne raditi na rješavanju mnogobrojnih problema. Guzinu zahvala na fer-plej pristupu

Visoki predstavnik Valentin Inuko uputio je čestitke novoizabranom gradonačelniku Grada Mostara, dr. Mariju Kordiću, kao i Gradskom vijeću Mostara, na tome što su izbor za gradonačelnika završili sa velikom ekspeditivnošću.

Mario Kordić iz HZD-a novi gradonačelnik Mostara

Visoki predstavnik je čestitao i svim Mostarcima koji su sudjelovali u izbornom procesu nakon dugih 12 godina.

– Građani Mostara konačno su, nakon 12 godina, opet dobili svoj glas, današnjim izborom novog gradonačelnika Mostara provedenim u skladu sa Statutom Mostara, kao završnim korakom u ovom izbornom ciklusu. Molim novog gradonačelnika i novo Gradsko vijeće da ne izgube ni jedan dan i počnu raditi na rješavanju mnogobrojnih problema koja opterećuju svakog građanina Mostara. Zbog toga, sve stranke u Gradskom vijeću treba da što više surađuju. Pred vama je ogromna odgovornost i duga lista prioriteta kako biste izgradili prosperitetnu budućnost Mostara i iskoristili sve njegove potencijale da bi on postao ekonomski dinamičan grad – rekao je Inzko.

Incko je također zahvalio dr. Zlatku Guzinu na fer-plej pristupu, integritetu, te na njegovom doprinosu izgradnji nove atmosfere suradnje i pomirenja u Mostaru u istinskom smislu njegove ljekarske zakletve prema kojoj su svi ljudi braća i sestre.

Zlatko Guzin čestitao Mariju Kordiću na pobjedi: Odigrali smo fer utakmicu


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79