Iranski general Salami upozorava: Neka cionistički režim izvuče pouke iz ovog napada

Iranski general Hossein Salami, glavnokomandujući Zbora Iranske revolucionarne garde, oglasio se povodom nedavnog iranskog napada na Izrael, jasno stavljajući do znanja da će svaki budući napad Izraela izazvati još oštriji odgovor Irana.

U razgovoru za državnu televiziju, Salami je istakao da je Iran temeljito procijenio situaciju te donio odluku o pokretanju novih dinamika u sukobu.

“Odlučili smo da uspostavimo novu dinamiku, prema kojoj će cionistički režim, ukoliko napadne naše građane ili imovinu, biti suočen s kontranapadom”, izjavio je Salami.

Dodao je kako iranski napadi otvaraju novo poglavlje u sukobu, ističući da su rezultirali izgradnjom duboke i slojevite obrane cionističkog režima, uz podršku SAD-a, koja se prostire od zračnog prostora Iraka do dijelova Sirije i Jordana.

Salami je naglasio izazove kroz koje su iranske letjelice prolazile kroz izraelski protuzračni sustav, ističući da je operacija bila izuzetno zahtjevna. Ipak, istakao je da je operacija bila uspješnija nego što su očekivali.

“Iako informacije o šteti u Izraelu još nisu potpune, preporučujem cionističkom režimu da prestane s takvim postupcima i izvuče pouke iz ovog incidenta. Ako cionistički režim reaguje, naša sljedeća akcije će biti mnogo teža”, zaključio je general.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79