Irfan Čengić: Šokiran sam zbog čega stoje radovi na spajanju kružnog toka na IX transverzali

Irfan Čengić, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici kazao je da je jučer imao sastanak s predstavnicima Pravobranilaštva, Zavoda za izgradnju i Direkcijom za ceste i šokiran je zbog čega stoje radovi na IX transverzali, odnosno spajanju kružnog toka.

– Oni stoje zbog imovinsko-pravnih odnosa jer je napravljena tehnička greška u predloženom ugovoru koji je dostavljen iz Vlade KS još u septembru i koji je tri mjeseca čekao u Skupštini. Mi smo sada izgubili tri mjeseca, a očito ćemo i još dva da se vrše radovi na kružnom toku – rekao je Čengić.

On je naveo da, pored te odluke koja je pojedinačna za pojedinačnu imovinu, imaju problem i sa općom odlukom o usvajanju okvira za otkup imovine za realizaciju projekta izgradnje saobraćajnice.

Podnio je inicijativu da se ta odluka izmijeni i dopuni onako kako je navedeno iz Pravobranilaštva, Zavod za izgradnju, EBRD-a i da pokušaju stići već u januaru, kako bi barem do fobruara otkočili radove.

Podsjetio je na svakodnevne gužve, naročito u tom dijelu grada, a sve, kako je naveo, stoji zbog ugovora koji nije dobro naapravljen.

– Sve stoji zbog nerješavanja imovinsko-pravnih pitanja koja su stajala u Skupštini tri mjeseca – zaključio je Čengić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79