Isak: Stravičan slučaj iz Gradačca kod građana nije probudio nepovjerenje u policiju

Federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, za N1 je komentarisao pojedine detalje vezane za dosadašnji tok istrage tragedije u Gradačcu. Tvrdi kako ona nije u građanima probudila nepovjerenje u policiju, a da će, za one za koje se ispostavi da su imali vezu sa nasilnikom, lično tražiti procesuiranje.

Isak tvrdi kako stravičan slučaj kod građana nije probudio nepovjerenje u policiju, nego samo u pojedince, imavši na umu da je zbog moguće povezanosti sa trostrukim ubicom iz Gradačca suspendovana i policajka.

Ukoliko se utvrdi odgovornost bilo kojeg pojedinca u policiji u Tuzlanskog kantona, on će, kaže, lično će zahtijevati njihovo procesuiranje.

Kada je u pitanju istraga, FUP je zadužen za obavljanje vještačenje telefona ubice.

“Rezultati će biti brzo. Vještačenje se radi u jednoj od država koje imaju tu mogućnost jer je specifična situacija. Radi se o telefonu i-phone koji se ugasio. Kada se ugasi, tada to naši stručnjaci ne rade, uglavnom ide u Ameriku. Čim se otvori telefon, dobit će se odgovori na pitanja koje građani s pravom postavljaju”, rekao je, dodajući da će se “vještačenje raditi u jednom od najboljih odjela na svijetu za te svrhe”.

Istovremeno, u javnosti do sada nije poznata informacija da li se radio toksikološki nalaz ubice, iako se zna da je koristio niz sredstava za bildanje mišićne mase.

“Od kantonalnog tužilaštva koje vodi istragu zatraženo da ne dajemo nikakve informacije. Nadam se da će tužilaštvo u roku od dva ili tri dana javno istupiti u medije i saopštiti šta je sve urađeno”, odgovorio po tom pitanju Isak.

Građani su se, nakon posljednjih dešavanja ohrabrili sa svojim dojavama i prijavama policiji, tvrdi Isak, ponavljajući svoje izjave i sa nedavne konferencije o sto dana njegovog rada.

“U zadnjih 20 godina koliko su oni svi zajedno uradili, ja sam uradio za 100 dana sa svojim timom. Vratio sam stari sjaj Federalnoj upravi policiji, na način da sada 90 posto predmeta sa teritorije FBiH mi vodimo. To se nije dešavalo prije mog dolaska”, rekao je.

“Ni u vrijeme Zlatka Miletića se”, dodao je, “nije radilo kao u ovih sto dana”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79