Iskorištavanje studenata u BiH: Rade po cijeni od 3KM za 1h?

Studentski troškovi su jedan od najvećih problema sa kojim se tokom studija suočavaju studenti. U BiH, kao i u drugim zemljama, sve je prisutniji fleksibilniji rad, te se može očekivati sve  veći broj oblika zapošljavanja na određeno vrijeme, obavljanje privremenih i  povremenih poslova, studentski rad i slično. Zato je važno da država osigura što ujednačenija statusna i materijalna prava svih kojih rade.

Iskorištavanje studenata i krađa od države.

Piše: Dražan Pejaković

  • Je li moguće da je vlast slijepa toliko, a sve im je dostupno?
  • Je li moguće da neko izrabljuje studente da rade po cijeni 3KM za 1h?
  • Je li moguće da se neko abnormalno bogati preko tuđih leđa?

Jeste, a u slikama Vam je i dokaz!!!

Postoji jedna Viber grupa gdje “Mjob omladinska zadruga” skuplja studente da rade za male novce i to u poznatim trgovačkim objektima. Ti objekti izbjegavaju stalno zaposljenje radnika, na ovaj način kradu tako što ne uplaćuje doprinose, poreze, topli obrok, prevoz…

Ti poslodavci kradu na taj način od radnika, penzionera, boraca, socijalno ugroženog stanovništva, ti poslodavci su propast društva.

U nastavku ovog teksta nalaze Vam se Viber grupa i njihov način angažovanja za poslodavce poput NewYorker, Sinsay, Mohito TC Delta. Ovo je teško iskorištavanje omladine, krađa od države, krađa od naroda. Stop robovlasničkom sistemu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79