Ismail Zulfić u Kairu osvojio srebrenu i bronzanu medalju

Na završenom Svjetskom paraplivačkom mitingu u Kairu, reprezentativci Bosne i Hercegovine su ostvarili zapažen uspjeh. Trećeg dana takmičenja, Ismail Zulfić je posebno briljirao u disciplini 50 metara delfin, osvojivši bronzanu medalju u seniorskom A finalu i srebro među juniorima.

Ismail Barlov također je imao impresivan nastup, zauzevši šesto mjesto u seniorskom A finalu iste discipline. U juniorskoj konkurenciji, Barlov je završio na četvrtom mjestu. Važno je napomenuti da je Ismail Barlov prethodna dva dana osvojio seniorsko zlato na 50 metara prsno, seniorsko srebro u disciplini 150 metara mješovito te juniorsko zlato na 150 metara mješovito.

Selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine, Amel Kapo, istaknuo je da su ovi mladi sportaši, iako najmlađi na Svjetskoj seriji, svojim rezultatima postavili Bosnu i Hercegovinu u sam vrh svjetskog paraplivanja. Zahvalnost je izrazio i prema institucijama i sponzorima, uključujući Paraolimpijski komitet BiH, BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo te općinu Ilidža, koji su podržali postignute uspjehe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79