Ismet Osmanović nakon ubistva u Tuzli: Riječ je o nevjerovatnoj i konstantnoj aljkavosti MUP-a TK

Ismetu Osmanoviću, nekadašnjem poslaniku SDA u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine nedavno je radnjen sin Nedim Osmanović.

Podsjetimo, u Lukavcu došlo je do pucnjave, kada je maloljetni bivši učenik upucao nastavnika.

No, Ismet Osmanović se oglasio povodom i posljednjeg ubistva u Tuzli.

“U kontekstu posljednjeg ubistva u Tuzli od strane policijskog inspektora i neodlaganja službenog pištolja za vrijeme godišnjeg odmora, riječ je o, naizgled, nevjerovatnoj aljkavosti u strukturama MUP-a, ali je ona konstantna i nevjerovatna. Moj sin Nedim, nastavnik koji je ustrijeljen u školi na radnom mjestu, ustrijeljen je pištoljem svoga djeda kojeg ni nakon dvije godine od smrti istog, odgovorna lica u PU Lukavac nisu izuzeli. Time su direktno doprinijeli mogućnosti da maloljetnik, za kojeg su znali da je delinkvent, dođe do oružja i počini taj zločin”, naveo je Osmanović i dodao:

“Nakon, navodno, provedene provjere u policiji su objavili da nema elemenata za disciplinsku odgovornost jer je, prema Pravilniku, (sic) proteklo više od tri mjeseca od počinjenja prekršaja. To je strašno kakva neodgovornost i aljkavost. Čak i bahatost. Pravilnik je toliko stupidan da izgleda kao skrivena kamera. Napravljen je da zaštiti nesavjesne policijske službenike a ne obrnuto. Mom sinu je preostalo samo da podnese krivičnu prijavu Tužilaštvu TK po ovom nedjelu i ta krivična prijava se kiseli a slučaj jednostavan za istražiti. Osim toga, sudija u O. Sudu Lukavac, Igor Iveljić, po optužnici Tužilaštva TK, prvostepenom presudom osudio je Željka Mijatovića, oca maloljetnika, na (sic!). Osam mjeseci zatvora, i to za tri krivična djela: 1. Zapuštanje djeteta sa posljedicama -delikvencija, čl. 219. KZ FBiH (3). (Zaprijećena kazna do pet godina). 2. Neovlašteno posjedovanje oružja. 3. Izazivanje opšte opasnosti i pokušaj ubistva od strane njegovog djeteta… Za sudiju Igora sve to vrijedi svega osam mjeseci.

Osmanović je na kraju saopštenja naveo kako čak ni njegov sin nije saslušan.

“Suđenje je završio za dva dana. Prvi dan je zatvorio suđenje za javnost, optuženi je isti dan priznao krivicu, a sutradan je donio ovu sramnu presudu. Dakle, dva dana. Čak ni oštećeni, moj sin, nije saslušan. Toliko o odgovornosti, pravdi i bahatom i nakaradnom sistemu. Mislim da nismo ni svjesni stanja u kojem jesmo”, kazao je Osmanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79