Ovo je Rijalda osumnjičena da je umiješana u ubistvo Nusreta Destanovića (28): Sumnja se da je pomagala ubicama

Tijelo Nusreta Destanovića (28) pronađeno je u Tutinu, što je pokrenulo istragu koja je brzo privukla pažnju javnosti zbog složenih okolnosti koje okružuju njegovu smrt. Prema izvorima bliskim istrazi, Nusret je pronađen mrtav u bunaru, a preliminarna istraga sugeriše mogući zločin iz strasti kao motiv.

Glavni osumnjičeni za ovaj zločin su Rijalda Haci i njen bivši suprug Sead Ahmetović. Izvještaji ukazuju na to da je Nusret bio u povremenom kontaktu s Rijaldom Haci, što je navodno izazvalo ljubomoru kod Seada, koji je bio njen bivši suprug. Oba osumnjičena su trenutno pod istragom, a policija detaljno ispituje okolnosti koje su dovele do Destanovićeve smrti, piše Sandžak danas.

Rijalda Haci i Sead živjeli su zajedno u Sarajevu prije nego što su se razveli, nakon čega se Rijalda sa dvoje djece preselila nazad u selo Bioc.

Rijalda Haci

Jedno od njene djece ima zdravstvenih problema, što je dodatno otežalo njenu situaciju.

Lokalna zajednica i dobri ljudi pomogli su Rijaldi da se nastani, izgradivši joj dvije sobe sa hodnikom. Rijalda je tada rekla da nema posao, i zahvalila svima koji su joj pomogli da prikupi novac.

Istraga još uvijek pokušava da utvrdi motive i precizne okolnosti koje su doveli do ovog tragičnog događaja, kao i ulogu koju su osumnjičeni imali u smrti Nusreta Destanovića.

Lokalne vlasti i policija apeluju na sve koji imaju bilo kakve informacije da se jave i doprinesu rasvetljavanju ubistva Nusreta Destanovića.

Podsjetimo, Nusret Destanović nestao je teritoriji Peštera, a posljednji put viđen je u četvrtak, od kada mu se gubi svaki trag.

“Viđen je u svom vozilu “Golf IV”, registarskih oznaka TT029-MO, oko dva sata nakon ponoći na pumpi u selu Karajukića bunari. Od tada mu se gubi svaki trag”, rekao je za RINU jedan od prijatelja koji je podijelio apel o mladićevom nestanku.

Pojavile su se sumnje da je njegovo tijelo pronađeno u bunaru, a čekali su se vatrogasci kako bi to mogli da potvrde.

“Sumnja se da je momak ubijen i da je njegovo tijelo bačeno u bunar. Međutim, sada se čekaju vatrogasci kako bi ušli u bunar i vidjeli da li je to zapravo tačno. Velika je dubina, oko deset metara, ne može sa sigurnošću da se kaže da je to njegovo tijelo. Sve ćemo znati kad dođu vatrogasci. Inače, taj bunar se nalazi u blizini kuće osobe za koju se sumnja da je počinila zločin. Oni su pobjegli”, rekao je za Rinu jedan od učesnika u potrazi koji se nalazi na licu mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79