Ispilan napola, bez nogu i glave: Ovako izgledaju ostaci kipa Bruce Leeja

Kip Bruce Leeja, koji je nestao iz parka Zrinjevac u Mostaru, pronađen je teško oštećen.

Fotografije objavljene na Instagram stranici Mostar Forever prikazuju oštećenja, uključujući prepravljene noge i odsječenu glavu.

Kip Bruce Leeja nestao je proteklog vikenda, a policija je izvijestila o provođenju operativnih radnji u vezi s nestankom.

Podsjetimo, statua Brus Lija, jednog od najvećih majstora borilačkih vještina i poznatog glumca iz prošlog vijeka, ukradena je u noći s 2. na 3. mart.

Iz MUP-a je rečeno da je na licu mjesta utvrđeno da je “podesnim alatom sa postolja prepilan i otuđen navedeni kip”, nakon čega je izvršen uviđaj.

Nakon toga pokrenuta je istraga u okviru koje su rađena kriminalističko-tehnička istraživanja koja uključuju pregled snimaka sa okolnih kamera video-nadzora, razgovori sa svjedocima, kao i sve druge mjere predviđene zakonom.

Nestanak kipa izazvao je emotivne reakcije građana, a Bruce Lee se čak pojavio na platformi za prodaju OLX. Građani su čak i zapalili svijeće u znak podrške nestalom spomeniku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79