Političari podižu kredit od 15.000.000 kako bi sebi opremili hotel

Kreditno zaduženje iznosi 15 miliona KM, a kako je istaknuto, dovršenjem prilagodbe hotela troškovi najma prostora za smještaj kantonalnih tijela uprave smanjit će se za oko 2 miliona KM na godišnjoj razini

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona na sjednici u utorak usvojila je Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju HNK u 2024. godini za provedbu Projekta prilagodbe hotela Ero za smještaj kantonalnih tijela uprave.

Kreditno zaduženje iznosi 15 miliona KM, a kako je istaknuto, dovršenjem prilagodbe hotela troškovi najma prostora za smještaj kantonalnih tijela uprave smanjit će se za oko 2 miliona KM na godišnjoj razini.

Skupština je, također, usvojila Odluku o usvajanju Izvješća o izvršavanju Budžeta HNK za 2023. godinu i Prijedlog Odluke o usvajanju Izvještaja o izvršavanju Tekuće pričuve Budžeta HNK za 2023. godinu.

Također, usvojila je Izvještaje o radu Kantonalnog suda u Mostaru za 2023. godinu. Istaknuto je kako su se poslovi sudske uprave u toku 2023. godine obavljali u okviru tri unutarnje organizacione jedinice, i to Pisarnice suda, Odjela asistenata sudaca i Odjeka finansijskih, računovodstvenih i pomoćno tehničkih poslova. Poslovima i radom sudske uprave osigurani su svi uvjeti za pravilan i efikasan rad Suda.

Usvojen je i Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode za koje nisu potrebna dodatna financijska sredstva. Cilj je otklanjanje različnoga postupanja po primjeni istog zakona te će u predstojećem razdoblju u ovim pitanjima biti primjenjivani federalni propisi, priopćeno je iz kantonalne vlade.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79