Ispovijest majke iz Sarajeva: “Faris (14) je rekao da ide na doner pa će kući. Onda ga je udario automobil…

Lamija Hadžihasanović Homarac, majka 14-godišnjeg Farisa koji je udaren, ispričala je za Klix.ba šta se sinoć događalo.

“Faris je krenuo kući iz grada, čuli smo se oko 20:30 sati kada mi je rekao da ide pojesti doner pa će doći kući…”, prisjeća se.

“Kada mu se upalilo zeleno za pješake, krenuo je preći ulicu da bi ušao u tramvaj. Automobili u krajnjoj lijevoj i desnoj traci su se zaustavili na crveno svjetlo, a kada je zakoračio u srednju traku, u sekundi je vidio automobil koji se ne zaustavlja i koji ga je udario”, priča Farisova majka.

Kaže da je njen sin instiktivno poskočio, sklupčao se i pokrio rukama glavu.

“Udarac automobila ga je bacio na haubu, šoferšajba je pukla, a vozač je pobjegao s mjesta nesreće. Faris je pao na pod. Nije imao potres mozga, ali minutu nije vidio. Sjeća se da su ljudi prilazili i pita li je li dobro. Od šoka je skočio i trčao po raskrsnici. Prolaznici su pozvali policiju”, govori Lamija.

@crnahronikainfo

Kod tramvajske stanice Socijalno udaren pješak, vozač pobjegao

♬ original sound – CRNA Hronika

Kaže da se sa svojim sinom drugi put čula sat kasnije, oko 21:30 sati, da ga pita dokle je, a on joj je odgovorio da je u Hitnoj pomoći.

Maloljetni Faris ima nagnječenje kosti lijeve noge, hematome po lijevoj strani tijela i po glavi. Na svu sreću, nema povreda unutrašnjih organa.

Majka 14-godišnjaka kaže da šture policijske informacije bacaju sumnju da se neko pokušava skriti.

“Identitet nam nisu dali. Prošao je kroz crveno svjetlo i vozio neregistrovano vozilo. Napisano mu je pet prekršaja. Sinoć su nam rekli da je vozio neki stranac. Šta me briga što je vozio stranac? Ne znam da li da sumnjam ili ne, da li sam paranoična ili nekoga štite!? Mi nećemo stati tek tako.

Ko je vozio neregistrovano vozilo, prošao kroz crveno, udario 14-godišnjaka pa pobjegao

Dešava se, može se svakome desiti, ali kako neko može pobjeći, dijete je moglo iskrvariti. Ovo je tolika bahatost. Za šta služe kamere, zašto policija ne izuzima neregistrovana vozila? Ja zbog 20 KM neplaćene kazne ne mogu registrovati automobil”, govori ogorčena majka.

(VIDEO) U Sarajevu udaren pješak, vozač pobjegao sa mjesta nesreće

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79