Ispovijest Mirnese S. iz BiH o ljubavi koja ju je odvela u kriminal

Mirnesa S. iz Bosne i Hercegovine koja je nedavno osuđena na trogodišnju zatvorsku kaznu u ekskluzivnom intervjuu za njemački “RTL”, je podijelila svoju priču i izjavila da je sve što je učinila, učinila iz ljubavi, iako priznaje da je bila naivna.

Mirnesa je opisala kako su prvih nekoliko dana u zatvoru nepodnošljivi za nju, s obzirom da je oduvijek voljela život i bila aktivna osoba koja je često izlazila. Iako novac nikada nije bio njen prioritet, Mirnesa je istakla da joj je ljubav uvijek bila važna.

Mirnesa je ispričala kako se zaljubila u 28-godišnjeg Roberta S., kojeg je upoznala samo dvije sedmice prije nego što je sudjelovala u spektakularnoj krađi s milionskim iznosom u oktobru prošle godine. Robert ju je nagovarao na krađu, uvjeravajući je da je to brži način dolaska do velikog novca. Uskoro su započeli vezu i razgovarali o zajedničkom životu, uključujući i mogućnost osnivanja obitelji.

Istakla je kako joj u životu nikad nije trebalo bogatstvo, imala je dobar život.

“Novac mi nikada nije bio bitan, ali bila mi je bitna ljubav” kazala je Mirnesa dodajući kako je uvijek patila za ljubavlju.

Na kraju ju je ljubav odvela u zatvor.

Ispričala je kako se zaljubila u 28-godišnjeg Roberta S. kojeg je upoznala samo dvije sedmice prije nego je u oktobru prošle godine napravila spektakularnu milionsku krađu. A na tu krađu ju je nagovarao Robert.

“Govorio je kako je glupo ustajati rano i raditi kad možeš imati velik novac” ispričala je Mirnesa dodajući kako je Roberta i njegovog prijatelja Marca I. upoznala na proslavi rođendana zajedničkog prijatelje u septembru prošle godine.

Nastavila je: “Razgovarali smo, i bio je jako ljubazan”, rekla je Mirnesa koja je s Robertom ostala u kontaktu.

Onda se on počeo zanimati za nju, a posebno za kompaniju u kojoj je radila. Pričao joj je kako je već ranije imao ideju da ukrade novac. Počeli su se viđati sve češće i započeli su svoju vezu.Robert joj je stalno obećavao lijep zajednički život.

“Bilo je govora i o djeci, ali nisam bila sigurna je li to bilo moguće budući da sam već starija za rađanje djeteta” ispričala je Mirnesa dodajući kako je nakon stalnih Robertovih pitanja “je li glupa i treba li stalno ustajati u četiri ili pet ujutro, pa sve tako do penzije” i sama počela razmišljati o krađi novca.

To je bila primamljiva misao, kao i njegova priča kako taj novac ne bi trošili, već bi ga investirali u nešto na moru, ispričala je Mirnesa.

Nakon krađe i bjega iz Njemačke, Mirnesa je ispričala kako se našla kod Robertova prijatelja Marca I, u Beču, gdje je ostala tri dana. Robert joj je dao 20 hiljada evra za bijeg preko Slovenije i Hrvatske u Jagodinu u Srbiji.

Svjesna težine situacije, Mirnesa je otvorila lažni profil i zatražila pomoć od jednog prijatelja u Crnoj Gori, ali je on odbio iz straha za sebe i svoju porodicu. Nakon razmatranja situacije s advokatom, Mirnesa se odlučila vratiti u Njemačku avionom i predati se njemačkoj policiji.

Mirnesa je osuđena na trogodišnju zatvorsku kaznu, iako kaže da je zadovoljna tom presudom jer je svjesna da je mogla proći i gore. Nakon izdržavanja kazne, Mirnesa planira započeti novi život u Njemačkoj, tražeći novi posao i stan.

U zatvoru, Mirnesa pronalazi utočište u intenzivnom dopisivanju s jednim muškarcem koji joj se javio pismom. Ta pisma joj pružaju snagu da se suoči s psihičkim pritiskom u zatvoru i gleda prema budućnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79