Ispovijest vozača iz BiH: Radio sam na dnevnicu od 70 eura. 42 dana sam bio u kamionu. Nisu me isplatili!

Redakciji portala Crna-Hronika javio se ogorčeni vozač iz Banja Luke (identitet poznat redakciji portala) koji je vozio kamion za kompaniju iz Hrvatske, tačnije iz Varaždina.

Prevaren sam!

Vozio sam kamion u firmi iz Varaždin. Prevaren sam od strane poslodavca tako što sam dogovorio dnevnicu od 70 eura.  Kada sam došao sa smjene da uzmem platu, prvo što me prevario za dnevnice platio me po 30 eura dnevnicu a dogovor je bio 70 eura.

42 dana sam proveo u kamionu po čitavoj Evropi ali tu nije kraj moje agonije.

Drugi put sam prevarem kada sam otišao na banku da dignem mimimalac koji mi je trebao biti uplaćen svaki mjesec, ostao sam šokiran kada sam vidio da ni centa nije bilo uplaćeno za 6 mjeseci koliki sam radio.

Otišao sam u penziono osiguranje da provjerim, također mi nije uplaćeno ni centa ni za osiguranje.

Odlučio sam da pozovem direktora i da se suočim sa problemom. Rekao mu da mi nije uplaćeno ništa šta smo dogovorili, on je meni počeo prijetit.

Sve papire i svu dokumentaciju imam iz banke da nije uplaćeno. Kako da riješim problem bi sam više ne znam.

Želim svim kolegama da skrenem pažnju pogotovo novim vozačima se paze ovakvih firmi i prevara. Čisti putevii za sve kolege širom svijeta 👍

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79