Istetovirani i nabildani nisu dobro prošli u Banjaluci: Više je povrijeđenih, samo se tri navijača javila u UKC RS

Istetovirani i nabildani nisu dobro prošli u Banjaluci: Više je povrijeđenih, samo se tri navijača javila u UKC RS


Sinoć se u centru Banjaluke, u ulici Kralja Petra I Karađorđevića, desila masovna tuča između dvije navijačke grupe – Lešinara i Zelenih čudovišta (Green monsters).

Riječ je o navijačkim grupama koje navijaju za banjalučki Borac i Ferencvaroš iz Budimpešte.

Posljednje informacije do kojih je došla Crna Hronika govore da nije riječ o organizovanoj tuči između dvije navijačke grupe.

Naime, udarna grupa navijača Ferencvaroša je svoj dolazak u Banjaluku najavila za danas oko 13:00 sati, te su tako obavijestili i policiju.

Plan im je bio da nakon večerašnje utakmice napuste granicu Bosne i Hercegovine, odnosno, da ne noće ni u Banjaluci, ni u okolnim gradovima.

Ipak, navijači Ferencvaroša su nenajavljeno došli noć ranije i pravili nerede po banjalučkim ulicama.

POGLEDAJ GALERIJU

Oni su razvaljivali inventar u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici gdje se desio sukob. Nakon toga su izašli na ulicu sa upaljenim bakljama, a onda je došlo do sukoba.

Prema zvaničnim informacijama samo tri osobe su povrijeđene, a polupan im je i autobus marke “Mercedes”.

Iz izvora bliskoj istrazi Crna Hronika saznaje da je broj povrijeđenih Mađara mnogo veći. Međutim, oni nisu zatražili pomoć dežurnih ljekara UKC-a, te tako nisu zavedeni u zvaničnu statistiku koju je objavio MUP RS.

U Banjaluci su se danas pojavile informacije da “Zelena čudovišta” spremaju osvetu, ali su iste došle i do MUP-a RS koje jačaju svoje snage u gradu kako bi sve prošlo bez incidenata.

Podsjetimo i to da mađarski mediji udarnu grupu navijača Ferencvaroša opisuju kao zloglasne, istetovirane i nabildane momke koji su profašistički orijentisani.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija