ISTRAGA: MLADIĆI “GOLFOM” PREŠLI PREKO MUŠKARCA KOJI JE LEŽAO NA CESTI?

Tužilaštvo i policija Livanjskog kantona intenzivno rade na utvrđivanju okolnosti pod kojima je preminuo Božo B. (64) iz Crnog Luga, čije je tijelo u utorak u večernjim satima pronađeno na cesti u mjestu Pržine.

Policiji je prijavljeno da se tijelo nepoznatog muškarca nalazi na magistralnom pravcu Livno – Bosansko Grahovo, a odmah je utvrđeno o kome se radi.

U neposrednoj blizini nesreće pronađeno je vozilo “golf” u kojem su se nalazile tri osobe za koje se sumnja da su pregazile nesretnog muškarca.

Sve tri osobe su kriminalistički obrađene u PU Drvar, a jučer je uhapšen Elvedin S. iz Žepča, vozač “golfa”. On se sumnjiči da je skrivio nesreću u kojoj je preminuo Božo B.

Međutim, mladići koji su privedeni na saslušanje nisu mogli pojasniti šta se zapravo dogodilo i policiji su kazali da nisu vidjeli muškarca na cesti. Upravo zbog toga postoje indicije da je nastradali i prije nailaska “golfa” ležao na cesti, a da ga vozač nije na vrijeme primijetio i prešao je preko njega.

– Uhapšeni je nakon saslušanja u policijskim prostorijama pušten na slobodu. Dežurni tužilac je naredio obdukciju koja će biti obavljena danas, a kako bi se utvrdio uzrok smrti. Tek tad će biti jasnije šta se dogodilo – kazao je za Faktor Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona.

 

Crna hronika / Foto Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments