Istražitelji na mukama: Identitet ubijenog migranta još nepoznat, počiniocu ni traga

Sarajevski istražitelji našli su se na mukama jer još uvijek nije utvrđen identitet migranta koji je 5. novembra oko 22 sata nožem ubijen u sarajevskom naselju Buča Potok, a ubici također migrantu, još nema ni traga.

Postupajući tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela kojom prilikom će biti uzeti otisci prstiju nastradalog kako bi se sa policijama više država iz kojih migranti uglavnom dolaze na teritorij BiH, pokušao identificirati nastradali muškarac.

Podsjećamo, patrola policije je na asfaltu zatekla muškarca koji nije davao znakove života. Ljekari Hitne pomoći na licu mjesta mogli su samo konstatirati smrt.

Nastradali je u tučnjavi nožem uboden u predjelu grudnog koša.

Na licu nije nađen nož kojim je ubijen pa se pretpostavlja da ga je počinilac ponio sa sobom ili odbacio na nekom drugom mjestu. Očevici su policiji rekli da su čuli kako viču na nekom stranom jeziku.

Policija također pregledom snimaka sa videonazora na objektima u blizini mjesta ubistva, pokušava sačiniti opis počinioca.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79