Istraživanje napokon pokazalo da su žene zapravo mnogo bolji vozači od muškaraca

Iako smo nebrojeno puta čuli kako su žene neosporivo lošiji vozači od muškaraca, sada sa sigurnošću možemo reći da to nije istina.

Stvarnost je upravo suprotna.

Naime, prema studiji koju je provela stranica Confused.com potvrđeno je da su žene sposobnije pri upravljanju motornim vozilom od muškaraca.

U istraživanju se analiziralo osiguranje, nesreće, prometni prekršaji i kriminalna djela počinjena motornim vozilom te se ispostavilo da su muškarci znatno skloniji narušavanju sigurnosti u saobraćaju od žena.

Žene su skoro upola manje involvirane u saobraćajne nesreće (kao vozači), a čak su i manje sklone sitnim prekršajima poput nepropisnog parkiranja.

No, s druge strane, dokazano je da više muškaraca položi vozački ispit iz prvog pokušaja. Ipak, znate kako se kaže: “Vježbom do savršenstva!”- i zaista je potvrđeno da je tako.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments