(VIDEO) Ivan Pernar se posvađao sa djecom poginulih boraca Vojske RS-a

(VIDEO) Ivan Pernar se posvađao sa djecom poginulih boraca Vojske RS-a


Hrvatski političar i osnivač Živog zida, Ivan Pernar, nakon izjava da je Republika Srpska tvorevina koja je stvorena na nestanku Hrvata iz bosanske Posavine, odvažio se da održi tribinu u Bijeljini, a na kojoj su ga dočekala ogorčena djeca poginulih boraca Vojske RS-a.

Jedan od prisutnih u publici, Branislav Šušljak, Pernara je podsjetio na to što je govorio o stvaranju entiteta RS.

https://www.youtube.com/watch?v=uUrR5JCGbZ0

– Ja ću vas pitati pitanje da budete sami sebi iskreni. Zašto je 150.000 sarajevskih Srba napustilo svoje domove? – pitao ga je Pernar.

– Ja ću vas pitati zašto je stotine hiljada Srba prognano s područja Hrvatske? Spominjete Radovana Karadžića i Ratka Mladića, da li spomenuli Franju Tuđmana kada je rekao da će Srbi biti statistička greška i da će nestati s područja Hrvatske? To niste spomenuli – pitao ga je muškarac.

– Da li je Hrvatska genocidna tvorevina nastala na ubojstvu i klanju toliko hiljada Srba iz Hrvatske i je li posljednji rat bio vođen idejom o NDH i proteklim ratovima – pitao ga je muškarac.

– Kada bi jedan Srbin rekao da je Hrvatska genocidna i da dođe u Zagreb, Split, Rijeku, kako bi prošao? – rekao je muškarac koji je pozvao prisutne da napuste predavanje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija