Ivica Dačić: Šta znače izjave Nasera Orića? Postoje dokazi da je vršio zločine nad Srbima

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić govoreći o slučaju studentica koje su u Sarajevu veličale ratne zločince i genocid u Srebrenici, a koje će školovanje nastaviti u Beogradu, i zahtjeva ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića da se Dačić izjasni da li je to zvaničan stav Srbije, kazao je da je riječ o „dvostrukim standardima“.

Ako Srbija nagrađuje veličanje zločina, svijet ću upoznati s razlikama između nas i njih

“Vi sada imate da li je neko verbalno ili na neki način podržavao nekoga ko je osuđen, optužen ili osumnjičen za ratne zločine. A ne vidite drugu stvar i ne želite da kažete i priznate, ali možete da nam objasnite šta znače izjave Nasera Orića za koga postoje dokazi da je vršio ratne zločine nad Srbima i koga naš sud tuži za to”, rekao je Dačić.

Dačić je upitao šta znači Orićeva izjava „da je na Drini sve počelo i da će na Drini sve da se završi“, kao i da li je to „dokaz velikomirovne politike koja se vodi u Bosni i Hercegovini“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79