Ivica Puljić: Dodiku nije „državnik“ već korumpirani provincijski političar

Ivica Puljić: Dodiku nije „državnik“ već korumpirani provincijski političar


Ivica Puljić, poznati bh. novinar, dopisnik katarske mreže Al Jazeere Balkans iz Washingtona, komentirao je tepanje zvaničnog Zagreba lideru bh. entiteta RS, notornom Miloradu Dodiku, kao „državniku“.

„Ovih je dana često korišten izraz “državnik” u opisu dolazak Dodika na Hvar. Čak je i hrvatski šef policije rekao ” … da kada neki državnik …”. Državnici su Churchill, De Gaučle ili Roosevelt. Dodik je korumpirani provincijski političar. Milanović isto. Persona non grata“, komentirao je Puljić.

Kao što ne mogu razumjeti da netko glasa za Trumpa tako ne mogu razumjeti kako bilo tko podržava Zorana Milanovića, naveo je Puljić.

„Dodik mu je pajdo koji će s predsjednikom Srbije obilježiti hrvatsku oslobodilačku akciju „Oluja“ u srpskim koncetracionim logorima Prijedora. Može li se niže pasti?!“, upitao je Puljić.

Podsjetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković naveo je da “postoje drugi načini komunikacije kada dolazi strani državnik u Hrvatsku“.

„Vlada najavi da oni dolaze, protokoli kontaktiraju urede predsjednika RH i predsjednika Sabora. Što je tu tajna? Kakvi su to tajni razgovori?”, reći će premijer Andrej Plenković u razmjeni „otvornih strijelica“ sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, Dodikovim domaćinom na Hvaru.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović kazao je, također, „da se posjeti stranih državnika moraju prijaviti“.

O Milanovićevom državničkom tretmanu Dodika ne treba trošiti riječi. Ta dozvolio je helikopteru Vojske Srbije da „sa državnikom“ sleti na divni Hvar usred sezone kako bi na dan najvećeg masovnog zločina nad Hrvatima, onog u Briševu kod Prijedora, razgovarao sa čelnikom RS-a, koji je i sam pozdravljao granatiranje Zagreba 1995. godine.

Treba ih tući govorio je Dodik za skupštinskom govornicom!

Avaj, Dodik je danas „partner“. Ne smeta čak ni to da će na kostima ubijenih Prijedorčana 4. augusta obilježiti „Oluju“ (Dragan Bursać).

Ugledni hrvatski novinar Saša Leković primijetio je u „Nacionalu“ da se Milanović i Pleković slažu samo u jednom – da je Dodik državnik.

Mile je, eto, zaista, deeskalirao.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija