50 radnica iz bh. kompanije nakon godišnjeg odmora dobilo otkaz

U Bosanskom Petrovcu jučer je došlo do gubitka posla za oko 50 radnica.

Naime, iz Uprave “Alma Ras” saopšteno im je da iskoriste godišnje odmore, nakon čega će dobiti otpremninu i time njihov radni odnos s navedenim preduzećem završava što znači da će njihov radni odnos s tim preduzećem biti okončan.

Načelnik Bosanskog Petrovca Mahmut Jukić također je neslužbeno potvrdio da je vijest tačna i da nastoji stupiti u kontakt sa direktorom firme.

Pogon “Alma Ras” otvoren je 2016. godine u prostorijama nekadašnjeg Noviteta. Ova odluka Uprave dovela je do neizvjesnosti za 50 radnika koji su ostali bez posla.

Gubitak posla uvijek predstavlja tešku situaciju za radnike i njihove porodice.

Otpuštanje radnika često je posljedica ekonomskih, organizacijskih ili drugih poslovnih odluka koje mogu uticati na stabilnost radnih mjesta.

Detaljne informacije o dešavanjima u bosanskopetrovačkom pogonu preduzeća “Alma Ras” donosimo nakon kontakta s Upravom i uposlenicima.

Pročitajte samo neke od komentara na Facebooku:

I postoji li alternativa za otvaranje neke druge firme? Privatne firme shodno poslovanju otvaraju i zatvaraju svoja preduzeća. Opstina je ta koja treba da traži novog investitora koji će doci u Opstinu. Hvale se kako stalno dovode nove, pa eto i to ćemo vidjeti i već gledamo propast iste. Smatram da, većina u Opstini ne radi svoj posao i jedva čeka da se završi smjena.

Toliko o politici, sposobnosti, radu i zalaganju Opstinskih službenika kao i vjernika u Bosanskom Petrovcu. Bitni su lični interesi i politika, nikako razvoj i prosperitet.

bitno da ima koncerata i muzike za posao ne pitaj😉

To jeste jako zalosno. Ima tu jedan veliki problem. Kada zitelji BiH počnu podrzavati svoju ekonomiju i pocnu kupovati I trositi domaće Proizvode tek tada imamo malu sansu za opstanak. Neće niko Bosansko ali hoce iz drugih zemalja

Žalosno ..Šta se dešava sa B.Petrovcem.. sve više propadamo . Narod odlazi sve više a ovi što ostaju jedva i ovako preživljavaju.

Kako je krenulo ova općina će postati jedno veliko etno selo.

Petrovac će biti tamni vilajet. Grad penzionera što su još živi i ostalih sirotana. Žalosno.

Radili puno za para malo

Pretužno prvenstveno za te žene i njihove porodice,a onda i za naš Petrovac🥺

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79