Iz FUCZ tvrde: Sve po procedurama, Fikret Hodžić dao najbolju ponudu

Iz FUCZ tvrde: Sve po procedurama, Fikret Hodžić dao najbolju ponudu


Pomoćnica direktora u sektoru za računovodstveno-finansijske poslove, javne nabavke i skladištenje Federalne uprave civilne zaštite Sanita Alagić rekla je danas kako je struka bila konsultirana pri spornoj nabavci respiratora te da je sve urađeno prema propisanim procedurama, s čime su bili upoznati i Federalni štab civilne zaštite i Vlada FBiH. Ona tvrdi da je kompanija “Srebrena malina” jedina koja je ponudila da do kraja mjeseca isporuči respiratore.

Podsjetimo, riječ je o kompaniji iz Srebrenice, koja se bavi proizvodnjom maline, a koja je angažirana za nabavku 100 respiratora za potrebe zdravstvenog sistema FBiH u vrijednosti od 10,5 miliona maraka. Firma je u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića.

– Federalni štab civilne zaštite donio je odluku o nabavci potrebne medicinske opreme, izvršila je nabavku Vlada FBiH po osnovu odluke o davanju prethodne saglasnosti na odluku FŠCZ, zatim o izdvajanju sredstava iz rezerve budžeta za 2020. godinu – rekla je Alagić za Avaz.

Hodžić o nabavci respiratora: Zarada nam nije bila na prvom mjestu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija